Sex je boljši kot vsaka druga telovadba

Sex dela čudeže – in s tem se strinjajo tudi strokovnjaki. Sex je po tem koliko energije oziroma kalorij pri njem porabimo lahko podoben kardiovaskularni vadbi, saj skrbi, da se nam pospeši srčni utrip, izboljša prekrvavitev, pospeši dihanje.

Sex nam pomaga vzdrževati dober mišični tonus in skrbi za zdrava pljuča. Še veliko bolje kot sam sex »za rekreacijo«, pa je seveda sex takoj po pravi rekreaciji. Pravijo, da so ljudje, ki se ukvarjajo s športom oziroma rekreacijo, po njen veliko bolj pripravljeni na spolnost, saj šport menda deluje stimulativno. Po njem se dobro počutimo, telo je že dobro prekrvavljeno, in zaradi tega smo po športni vadbi tudi vzburjeni.

Še posebej je menda takšen sex priporočljiv za ženske, za katere je znano, da se nekoliko težje vzburijo in rabijo prej veliko predigre. Če je bilo doslej tako, bo sedaj drugače – dvajset minut teka ali kolesarjenja je dovolj, da se jim izboljša cirkulacija tudi v predelu mednožja, in po telesni vadbi so zaradi tega pripravljene tudi na spolne odnose, ne da bi jih bilo treba pri tem kaj veliko spodbujati.