Erotika – igra za enega

Pravijo, da je erotika popolnoma nedolžna in dejansko ničesar ne prikazuje, temveč zgolj draži s svojimi namigovanji in tistim, česar ne pokaže. Erotika je tako rekoč spogledovanje s pornom – je uvod, predigra, v kateri pa nam ni nikoli prikazan vrhunec.

Pravijo, da je ravno zato erotika bližje ženskam, kot pa moškim. Zakaj? Menda zato, ker erotika zahteva domišljijo, in ravno ta je tisto, česar ženskam ne primanjkuje. Medtem, ko znajo moški marsikaj udejanjiti, so ženske namreč tiste, ki jih zadovoljujejo že misli.

Všeč jim je erotika, ki od njih zahteva, da same nadaljujejo z razmišljanjem. Da predvidevajo, kako se stvari nadaljujejo. Da si zamislijo takšen ali drugačen scenarij glede na svoje izkušnje, razpoloženje ib tudi svoja skrivna hrepenenja.

Erotika je namreč prav to – svet tistega, kar si skrivaj želimo, a si tega ne upamo udejanjiti v realnem svetu, temveč zgolj v svojih mislih. In te misli seveda niso nič manj dražeče. Pravzaprav takšna erotika marsikatero žensko tudi tako zelo prevzame, da lahko zgolj s podobami svoje fantazije doseže vrhunec.

Sama, brez moškega, ki bi ji pri tem nudil dejansko telesno zadoščenje. Erotika je torej lahko tudi igra za enega igralca, saj je ta popolnoma dovolj. Zadošča in je zadovoljen.